Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران با یادآوری تحصیل بیش از ۵۰ هزار دانشجو و اسکان حدود ۱۰ هزار دانشجو در خوابگاه‌های دانشجویی در این دانشگاه نسبت به افزایش مصرف دخانیات در بین دانشجویان طی سال‌های اخیر ابراز نگرانی کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، علیرضا وجهی در نشست تخصصی جهانی بدون دخانیات که در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: استعمال دخانیات باوجود داشتن بار اجتماعی منفی و اطلاع‌رسانی‌های معمول در خصوص مضرات آن، یکی از شایع‌ترین رفتارهای پرخطر بخصوص در نسل جوان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: هر چند آموزش و اطلاع‌رسانی در زمینه کاهش مصرف دخانیات کمک‌کننده خواهد بود، اما مهم ترین گام برای کاهش مصرف دخانیات، خودباوری است که می‌تواند منجر به خودکنترلی شود.

معاون دانشگاه و رییس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران یادآور شد: افراط و تفریط والدین در مراقبت از فرزندان، یعنی بی‌توجهی زیاد یا کنترل بسیار شدید آنها می‌تواند به جوان ضربه بزند و او را به سمتی ببرد که در سنین جوانی در معرض خطر جدی باشد.

 

وجهی، ‌ ضعف شخصیت‌بخشی به کودکان و نوجوانان در خانواده‌ها و آموزش و پرورش را عامل مهمی در زمینه مصرف دخانیات در سنین جوانی دانست.

وی درباره راهبردهای مناسب برای کاهش مصرف سیگار در دانشگاه، اظهار داشت: همراهی استادان، کارکنان و دانشجویان در برخورد با مصرف دخانیات به همراه افزایش قانون‌مداری و مشارکت برای فرهنگ‌سازی ضروری است.

معاون دانشگاه تهران تصریح کرد: شاید از این طریق نتوان باعث ترک مصرف سیگار شد ولی حتماً با این مشارکت می‌توان شاهد کاهش تدریجی مصرف سیگار بود. اگر مصرف سیگار محدود شود، مشکلات زیاد و بعدی را نیز محدود کرده‌ایم.

کاهش سن مصرف سیگار هشداری برای همه کشورهاست

استاد دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران هم در این نشست، کاهش سن مصرف مواد دخانی از جمله سیگار را هشداری برای همه کشورها عنوان کرد.

مهدی شهبازی عضو هیأت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران گفت: گزارشی مبنی بر استعمال ۳۸۰ نخ سیگار به ازای هر ایرانی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ و همچنین افزایشی بودن آمار مصرف دخانیات در میان دختران و زنان نیازمند یک نهضت ملی در زمینه فرهنگ‌سازی برای دوری از دخانیات است.

وی نمایش سبک زندگی برخی سلبریتی‌ها در فضای مجازی را بر زندگی افراد جامعه مؤثر دانست و افزود: ورزشکاران نماد سلامت جامعه هستند اما گاهی نمایش سبک زندگی برخی از آنها در فضای مجازی به گونه‌ای است که مصرف بی‌رویه انواع مواد دخانی را به تصویر می‌کشد.

 

این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه افزایش ضربان قلب، آسیب به ریه، کمبود اکسیژن، افزایش فشار خون و … از عوارض مصرف سیگار و بهبود سیستم قلبی، تسریع جریان خون، افزایش هموگولوبین و انتقال بهتر اکسیژن از آثار سودمند ورزش است، خاطرنشان کرد: ورزش عامل کمک‌کننده در زمینه ترک سیگار، افزایش آگاهی درونی و اهمیت قائل شدن بیشتر به سلامت به وسیله انگیزش درونی است. ورزش یک عامل کمک‌کننده برای کنار گذاشتن عادت مصرف دخانیات است که در اثر تکرار صورت گرفته است.

 براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، شهبازی درباره نقش ورزش در پیشگیری از مصرف دخانیات، اظهارداشت: توصیه ما برای جایگزین کردن ورزش به جای دخانیات این است که افراد از سرخوشی‌های ورزشی بهره‌مند شوند که نتیجه آن کاهش استرس و افزایش عزت نفس است که در هر مرحله از ورزش بروز پیدا می‌کند. اگر ورزش به صورت منظم اتفاق بیافتد بر افزایش عزت نفس و کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند.

وی از پیاده‌روی سریع و منظم و دوچرخه‌سواری و در مجموع ورزش‌های هوازی که حالات سرخوشی و لذت موقت ناشی از سیگار را جایگزین می‌کنند، به عنوان ورزش‌های مناسب برای ترک سیگار نام برد و تصریح کرد: تا زمانی که جایگزین بهتری برای مصرف دخانیات معرفی نشود، نمی‌توان کاهش مصرف دخانیات را شاهد بود.

نشست تخصصی «جهانی بدون دخانیات» توسط معاونت دانشجویی دانشگاه تهران با همکاری دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت، دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران و دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از متخصصان، کارشناسان و رؤسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها به صورت حضوری و مجازی در سالن امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دخانیات ، دانشجو ، دانشگاه تهران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دخانیات دانشجو دانشگاه تهران مصرف دخانیات دانشگاه تهران مصرف سیگار کاهش مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار

مصرف سیگار موجب بروز سرطان‌های ریه، معده، روده، کبد، لوزالمعده، حنجره، مثانه و…، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های ریوی، دیابت و کبد چرب می‌شود.

سیگار همچنین خطر ابتلا به سل، بیماری‌های چشمی و مشکلات سیستم ایمنی از جمله آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهد.

به طور متوسط مصرف کنندگان سیگار ۱۴ سال زندگی خود را کوتاه‌تر می‌کنند.

سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

بیش از یک میلیون نفر از افراد غیرسیگاری بر اثر قرار گرفتن در معرض دود جان خود را از دست می‌دهند.

دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ هزار ماده شیمیایی است که سمّیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است.

این محصولات حاوی مقادیر زیادی نیکوتین هستند.

مواد معطر این دستگاه‌ها سرطان زا و به شدت خطرناک است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد