Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@12:03:35 GMT

هشدار نسبت به سرویس دهی قهوه خانه‌ها به «دبیرستانی‌ها»

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۳۰۲۷

هشدار نسبت به سرویس دهی قهوه خانه‌ها به «دبیرستانی‌ها»

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر فرهاد بهزادی با اذعان به اینکه در ضمیر ناخودآگاه برخی خانواده‌ها مصرف قلیان نهادینه شده است، اظهار کرد: خانواده‌ها قلیان را می‌شناسند و این سبب می‌شود قبح آن شکسته شود. خانواده‌ها به دلیل آن که گمان می‌کنند مصرف قلیان ضرر زیادی ندارد، در مصرف آن سخت‌گیری نمی‌کنند و به همین جهت گاها شاهد هستیم خانواده‌ها برای تفریحات خود قلیان را همراه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین قبح شکنی باعث شیوع مصرف قلیان در بین خانواده‌ها شده است.

وی که در یک برنامه رادیویی با موضوع علل گرایش به سیگار و قلیان گفت‌وگو می‌کرد، با تاکید بر اینکه باید برای جلوگیری از مصرف برخی دخانیات جایگزین مناسب برای جوانان داشته باشیم، بیان کرد: در مقطعی برای جلوگیری از مصرف قلیان تصمیماتی مبنی بر جلوگیری از سرو قلیان در قهوه خانه‌ها اتخاذ کردند که در نهایت فقط افراد ۱۸ سال به بالا امکان مصرف قلیان داشته و کوچکتر از آنها اجازه مصرف نداشته باشند.

جوانانی که دوستان خود را در حال دود کردن قلیان می‌بینند

کارشناس درمان و حمایت‌های اجتماعی شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران کاهش آسیب را قدم نخست دانست و گفت: جوان و نوجوانی که برای دور زدن به بیرون مراجعه می‌کند نخستین جایی که مشاهده می‌کند قهوه خانه‌ای در محل است که همه دوستان او در حال دود کردن قلیان هستند و ظاهرا ساعت خوشی را در دورهمی دارند. نکته دیگر این است که هزینه مصرف قلیان بسیار پایین است و در حقیقت همه شرایط برای جذب و مصرف قلیان برای جوانان وجود دارد.

کارشناس درمان و حمایت‌های اجتماعی شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به سابقه مصرف قلیان در کشور، از تاریخچه طولانی استفاده از آن گفت و بیان کرد: مصرف قلیان به چند صد سال قبل باز می‌گردد و افراد عادی و خانواده‌ها و حتی تحصیلکرده‌ها نیز آن را مصرف می‌کردند. در تاریخ سابقه صدور فتوا برای جلوگیری از مصرف قلیان را هم داریم.

۷۰ درصد معتادان قبل از ۱۸ سالگی مصرف الکل و سیگار و قلیان داشته‌اند

به گزارش ایسنا، داریوش تقی زاده کارشناس مسئول برنامه اعتیاد سازمان بهزیستی استان تهران نیز در این گفتگوی رادیویی با اشاره به برخی از آمارهای گرایش به اعتیاد اظهار کرد: ۷۰ درصد افرادی که معتاد شده‌اند اقرار می‌کنند که قبل از ۱۸ سالگی مصرف الکل و سیگار و همچنین قلیان داشته‌اند؛ بنابراین مصرف این مواد می‌تواند کلید ورود به اعتیاد باشد.

برخی فکر می کنند سیگار و قلیان اعتیاد آور نیست

این کارشناس مسئول برنامه اعتیاد سازمان بهزیستی استان تهران با تصریح بر اینکه یکی از عمده ترین مشکلات در سواد سلامت این است که مردم اطلاعات و باورهای غلطی در خصوص سیگار و قلیان دارند، گفت: برخی فکر می‌کنند سیگار یا قلیان اعتیاد آور نیست و یا برخی چنین باور دارند که قلیان آثار زیان بار ندارد.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها به دلیل عدم اطلاع کافی و نظارت کامل بر فرزندان خود شاهد درگیر شدن فرزندانشان با مواد مخدر و اعتیاد هستند، اظهار کرد: متاسفانه باید بگوییم دانش فرزند پروری بخش زیادی از خانواده‌ها اندک است. خانواده تازه بعد از اینکه فرزندشان به سن ۱۸ سالگی رسید می‌خواهند نظارت ایجاد کنند در حالی که تربیت یک فرآیند است و باید از دوران کودکی دانش سلامت را داشته باشیم.

کارشناس مسئول برنامه اعتیاد سازمان بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه برخی از عوارض اعتیاد طولانی مدت است در عین حال بیان کرد: بعضی از عوارض نیز به صورت آنی رخ می‌دهد؛ به عنوان مثال در مصرف سیگار و قلیان هزینه و زمان زیادی صرف می‌شود.

هشدار درباره همراهی برخی خانواده‌ها با فرزندان در مصرف قلیان

وی به برخی باورهای غلط و عجیب در خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: بعضی از خانواده‌ها فرزندان خود را در مصرف قلیان همراهی می‌کنند زیرا پدر یا مادر گمان می‌کنند چون در کنار فرزند خود قرار دارند، هم مصرف او را کنترل می‌کنند و هم اینکه فرزندشان با غریبه اقدام به مصرف نمی‌کند. این کار در حقیقت شکستن قبح خانواده است. نتیجه این می‌شود که فرزند مصرف دخانیات را ایراد نمی‌داند.

تقی زاده با ابراز تاسف از اینکه سیگار و قلیان کشیدن برای برخی افراد تبدیل به یک نوع پرستیژ اجتماعی شده است، اظهار کرد: اگر به صورت ریشه‌ای به این موضوع نگاه کنیم، این مسئله ناشی از عزت نفس پایین افراد است. چون یک جوان عزت نفس پایینی دارد و علاقه دارد که در جمع دوستان خود پذیرفته شود، با آن‌ها هماهنگ می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه باید عزت نفس را در فرزندان خود افزایش دهیم عنوان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی مانند خودآگاهی، جرات و شجاعت، افزایش اعتماد به نفس و بالا بردن توان تصمیم گیری را در آموزش‌ها قرار دهیم. در حقیقت خانواده‌ها در کنار کلاس زبان و ورزشی که برای فرزندان خود قرار می‌دهند، بخشی از کار و زمان خود را به افزایش مهارت‌های اجتماعی و دانش سلامت اختصاص دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قهوه خانه قلیان مواد مخدر سیگار و قلیان استان تهران فرزندان خود مصرف قلیان خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۳۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان

رئیس پلیس فتا استان خوزستان گفت: هر گونه نشر آگهی یا انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی و گروه‌های سیاسی در رسانه‌های همگانی و شبکه های اجتماعی ممنوع است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سرهنگ کارآگاه علی حسینی رئیس پلیس فتا استان خوزستان اظهار داشت: از آنجا که برابر قانون، پلیس فتا ناظر به اجرای ماده 79 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی است و به موجب این ماده ی قانونی "درج یا نشر محتواهایی علیه نامزدهای انتخاباتی، احزاب و گروهک‌های سیاسی یا اعلام خلاف واقع انصراف نامزدها توسط رسانه‌های همگانی شامل ابزارهای چاپی، الکترونیکی یا دیجیتال یا تمام شبکه‌های رسانه‌ای که محتوای نوشتاری، شنیداری، دیداری یا تلفیقی از آنها در معرفی یا قابل دسترسی برای عموم مردم است، ممنوع شده و جرم انگاری شده است.

وی با اشاره به اینکه سرعت انتشار و بازنشر شایعات و اخبار جعلی پیرامون انتخابات در شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود تا کاربران بدون آگاهی از صحت و سقم مطلب آن را انتشار دهند، تصریح کرد: انتشار محتوای مجرمانه نیز برابر قانون جرم است.

رئیس پلیس فتا استان خوزستان از کاربران خواست تا قبل از انتشار یا باز نشر یک خبر پیرامون هر کاندیدای انتخاباتی از درستی و صحت آن مطمئن شوند و برای این کار رجوع به رسانه‌های رسمی حداقل کاری است که کاربران باید انجام دهند.

حسینی افزود: پلیس فتا با رصد شبانه‌روزی فضای سایبری هر گونه محتوای مجرمانه در خصوص انتخابات را بلافاصله احصا و ضمن تشکیل پرونده جهت برخورد قانونی به مراجع قضایی ارسال خواهد کرد.وی از کاندیداهای انتخاباتی خواست که به حامیان و ستادهای انتخاباتی خود در خصوص انتشار شایعات و اخبار جعلی پیرامون دیگر کاندیداها گوشزد کرده و قوانین تبلیغات در فضای مجازی را رعایت کنند.

رئیس پلیس فتا استان خوزستان با بیان این‌که کارشناسان پلیس فتا به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است، خاطرنشان کرد: کاربران در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir و یا شماره تلفن 096380 گزارش کنند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • هشدار هواشناسی کاشان نسبت به وزش باد شدید
  • هشدار دموکرات‌ها به بایدن نسبت به نقض قوانین آمریکا توسط تل‌آویو
  • هشدار سازمان ملل نسبت به خطر حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد