Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با اشاره به جدیدترین نسخه رهنمود جهانی کیفیت هوا که از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) منتشر شده است، گفت: در این نسخه از بیماری‌های منتسب به آلودگی هوا به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت انسان‌ها نام برده شده است که سالانه منجر به مرگ میلیون‌ها نفر در سراسر جهان می‌شود علاوه بر آن تاکید شده که میزان بیماری‌زایی ناشی از آلودگی هوا به عنوان بزرگ‌ترین تهدید محیط زیستی برای زندگی سالم با خطرات عمده بهداشتی مانند رژیم غذایی ناسالم و اعتیاد به سیگار برابر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران با استناد به نسخه جدید رهنمود کیفیت هوا که به تازگی از سوی سازمان بهداشت جهانی و بر پایه مطالعات اپیدمیولوژیک منتشر شده است، گفت: این نسخه شامل توصیه‌هایی برای حفاظت از سلامت عمومی در برابر بیماری‌های منتسب به آلودگی هوا و در واقع، راهنمای سیاست‌گذاران و مقامات ملی و محلی در مدیریت ریسک آلودگی هوا و تدوین برنامه‌هایی است که به منظور کاهش آلاینده‌ها به مورد اجرا در می‌آیند.

مهندس حسین شهیدزاده با اعلام اینکه استانداردهای آلودگی هوا، حد مجاز آلاینده‌ها را بر پایه استراتژی‌های اندازه‌گیری برای مسئولان اجرایی و نظارتی مشخص می‌کند، گفت: هدف از  تهیه رهنمودهای کیفیت هوا، آگاهی عمومی در زمینه تبیین آثار و پیامدهای بلندمدت و کوتاه‌مدت آلاینده‌های هوا بر سلامت عمومی و کیفیت زندگی شهروندان از یک سو و کمک به کاهش آلودگی هوا و آثار و عوارض آن بر سلامتی شهروندان از سوی دیگر است.

وی با اشاره به اینکه رهنمود کیفیت هوا برای آلاینده‌های اصلی هوا شامل ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون، ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون، دی‌اکسید نیتروژن، دی‌اکسید کربن و منواکسید کربن ارائه شده است، اظهار کرد: این آلاینده‌ها به دلیل ارتباط با پیامدهای مهم بهداشتی انتخاب شده‌اند و شامل اهداف موقت یا پلکانی و هدف نهایی از طریق اعمال و اجرای سیاست‌ها و اقدامات مؤثر در کاهش آلودگی هوا و در دو سطح سهل‌گیرانه و سخت‌گیرانه و در بازه‌های زمانی واقعی قابل دست‌یابی‌ هستند.

شهیدزاده با بیان اینکه در گزارش منتشر شده به شاخص‌های کیفی در مورد شیوه‌های مطلوب برای مدیریت انواع خاص ذرات معلق شامل کربن سیاه یا کربن عنصری، ذره بسیار ریز و ذرات ناشی از طوفان‌های شن و گرد و غبار پرداخته شده است اما با توجه به نبود مطالعات کافی، در مورد مخاطرات آنها رهنمودی ارائه نشده است، تصریح کرد: کاهش قابل ملاحظه حدود مجاز ذرات معلق زیر 2.5 میکرون و دی‌اکسید نیتروژن و رهنمود برای منوکسید کربن، دی‌اکسید نیتروژن و اُزُن در این گزارش ارائه شده، ضمن اینکه در مورد میزان مجاز دی‌اکسید گوگرد نیز سهل‌گیری شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با  تأکید بر اینکه حدود مجاز و نقاط شکست برای تعیین شاخص آلاینده‌های هوا در کشورمان از سوی سازمان حفاظت محیط زیست تصویب شده است و از ابتدای سال ۹۹ در شهر تهران ملاک عمل است و برای اندازه‌گیری آلاینده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در این استانداردها، میزان مجاز آلاینده‌های ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون، ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون و اُزُن در ایران به مراتب از حدود پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی که الزام‌آور نیستند، سهل‌گیرانه‌تر و اجرایی‌تر است، هر چند در مقایسه با استانداردهایی که قبل از آن در تهران اعمال می‌شدند، به مراتب سخت‌گیرانه‌تر محسوب می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا شرکت کنترل کیفیت هوای تهران رژيم غذايي سيگار شرکت کنترل کیفیت هوای آلودگی هوا آلاینده ها دی اکسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۴۱ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _شنبه، پانزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط کریم با شاخص ۱۰۳ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های باغستان شهریار با شاخص ۵۷، پاسداران با شاخص ۸۵، پاکدشت با شاخص ۷۳، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۷۰، پیشوا با شاخص ۷۰، تهران پارک شکوفه با شاخص ۶۳، سرخه حصار با شاخص ۵۶، سلامت با شاخص ۶۵، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۶۱، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۵۳، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۶۵، قرچک با شاخص ۶۳، منطقه ۱۵ با شاخص ۵۷ و میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۵۷ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه ۳۹، آتی ساز با شاخص ۳۱، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۲، امام خمینی با شاخص ۲۵، پارک رازی با شاخص ۱۱، پردیس با شاخص ۳۶، پونک با شاخص ۲۸، چشمه با شاخص ۳۹، دانشگاه تهران با شاخص ۲۹، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۳۹، دماوند با شاخص ۱۵، ژئوفیزیک با شاخص ۴۰، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۴۲، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۳۲، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۱، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۳۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۳۶، علم و صنعت با شاخص ۲۳، فرمانداری شهرری با شاخص ۳۴، لواسانات با شاخص ۲۳، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۴۹، ملارد با شاخص ۴۹ و ورداورد منطقه ۲۲ با شاخص ۴۰ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750424

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تهران پاک شد
  • کیفیت هوای تهران در وضعیت کم سابقه
  • هوای تهران در وضعیت پاک قرار گرفت
  • هوای تهران پاک شد  
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • نمره هوای تهران در روز جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • نمره «قابل قبول» هوای تهران