Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست تخصصی دانشگاه بدون دخانیات امروز (شنبه، ۸ خرداد)  به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات با حضور عبدالرحمن رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی دیگر از مسئولان دانشگاهی در دانشگاه تهران به صورت مجازی برگزار شد.

عبدالرحمن رستمیان ، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست اظهار کرد: مصرف دخانیات طی پایش‌های انجام شده ۱۳ تا ۱۴ درصد است و آمار‌های بالاتری برای افرادی که در معرض دود دست دوم مصرف دخانیات هستند در اختیارمان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رستمیان افزود: هدف ما تا سال ۱۴۰۴ این بوده که ۳۰ درصد از مصرف دخانیات در جامعه کاهش یابد. دنیا به صورت سالیانه توانسته یک درصد از حجم مصرفی دخانیات، عرضه و تقاضا را کاهش دهد.

او گفت: طی دو دهه گذشته مصرف قلیان به شدت افزایش یافته است. طبق بررسی ها مصرف یک وعده قلیان برابر با نیکوتین ۱۰۰ نخ سیگار است.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: برای مقابله با مصرف دخانیان به صورت فرهنگی فعالیت نکرده ایم.

رستمیان ادامه داد: کاهش تقاضا و کاهش عرضه دو استراتژی برای منع مصرف دخانیات است، باید برنامه ریزی‌هایی را در خصوص آگاهی افراد نسبت به این معضل انجام دهیم و سپس افراد را برای کاهش مصرف این دخانیات تشویق کنیم.

او گفت: تقریبا بیشتر افرادی که سیگار می‌کشند کمتر از ۲۶ سال هستند بنابراین باید جلوی شروع را از همان ابتدا بگیریم و به کسانی که قصد ترک سیگار را دارند، کمک کنیم. بیشتر مصرف کنندگان دخانیات، قصد ترک کردن را دارند بنابراین باید بستر مناسب را در این زمینه ایجاد کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: باید دسترسی جامعه به امکانات را در نظر بگیریم تا بتوانیم مصرف دخانیات را کاهش دهیم، همچنین باید اطلاعات لازم را در اختیار معلمان و دبیرانی قرار دهیم تا آگاهی شان از مصرف دخانیات افزایش یابد.

رستمیان تاکید کرد: برنامه خود مراقبتی را طی سال‌های اخیر پیگیری کرده ایم و این موضوع یکی از تاکیدات ماست.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوارض مصرف دخانیات گفت: ۹۰ درصد از سرطان‌های ریه و حتی بیشتر سرطان‌های جهان، بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌ها قلبی_ عروقی، بیماری‌های ریوی و ... ناشی از مصرف سیگار است که باید برای مقابله با آن پیشگیری کرد.

رستمیان ادامه داد: مطالعه اخیر در سال ۲۰۲۱ انجام شده که نشان می‌دهد خیلی از مردم می‌دانند سرطان عارضه مصرف سیگار است اما با مضرات جدید آن آشنا نیستند. بانوان سیگاری دو سال زودتر مونوپز (یائسگی) می‌شوند و در نهایت دچار پوکی استخوان خواهند شد.

او گفت: فعالان خانه مشارکت و پیام گزاران سلامت دانشگاه علوم پزشکی بهترین انتقال دهندگان برای آگاهی سازی مردم در خصوص منع مصرف دخانیات هستند. مطابق آمار بررسی شده ۱۸۰۰ نفر از مادران جنوب شهر تهران با اینکه دسترسی کمتری به امکانات دارند و سطح سواد و منابع اقتصادی شان پایین است اما در این زمینه آگاهی شان بیشتر از مردم شمال شهر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه تهران روز دخانیات زنان سیگاری معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۹۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در پی انتشار اخباری درباره انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است.

بر این اساس شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده برای تحقق اهداف مذکور تشکیل شده و برخی از کارکرد‌های مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیئت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استاندارد‌های دانشگاه تهران
• تعیین راهبرد‌ها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست‌بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظر‌های سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگو‌های علمی و نهاد‌های پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکار‌ها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکار‌های عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که رئیس دانشگاه تهران آنها را منصوب کرده است یا خواهد کرد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران برای ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیئت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • واکنش روابط عمومی دانشکده علوم خانواده به برخی حاشیه‌سازی‌ها
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده